Welkom bij Museum Lunteren

LUNTEREN, CULTUURHISTORISCHE PAREL VAN DE VELUWE

Lunteren ligt in een niet-alledaags natuurgebied. De diversiteit aan flora en fauna op de westelijke flank van de Veluwe is groot. De geologische en cultuurhistorische waarde van het gebied kan niet genoeg benadrukt worden. Zo omvat het één van de weinige nog actieve stuifzandgebieden in Europa, het Wekeromse Zand.

Van cultuurhistorische betekenis zijn de Celtic Fields (raatakkers), de Germaanse Put, de reconstructie van een boerderij uit de IJzertijd, het Luntersche Buurtbosch met de rijksmonumentale Koepel, restanten van een wildwal en een Hessenweg. En op de Goudsberg ligt, als een kers op de taart, het Middelpunt van Nederland. Maar er is meer en daarvoor moet u bij Museum Lunteren zijn

Openingstijden

dinsdag t/m zaterdag 13:30 - 16:30 uur
zondag en maandag: gesloten

Wereldvrouwen

Vanaf 10 november a.s. in Museum Lunteren werk van Marianne van Gaale

Bezoekadres

Dorpsstraat 55
6741 AB Lunteren

Lid worden?

Meld u hier aan als lid van Museum Lunteren

BEZOEKERSCENTRUM de GOUDSBERG in het souterrain van MUSEUM LUNTEREN

Het plan ‘De Goudsberg: middelpunt van Nederland’ is klaar zodat bezoekers uit heel Nederland nu kunnen genieten van het unieke cultuurlandschap dat de Goudsberg en het Luntersche Buurtbosch sámen te bieden hebben. In museum Lunteren is de permanente tentoonstelling: "Welkom op de Goudsberg" te zien met informatie over het dagelijks leven in de prehistorie in dit gebied.

TOP