Geheel vernieuwd Museum Lunteren verrijkt met Galerie Goudsberg

Spectaculaire exposities in ultramoderne ‘Noordmans’vleugel, bijzondere deelexposities in oude pand en NIEUW Galerie ‘Goudsberg' met exposities met hedendaagse kunst van wisselende kunstenaars

 

In deNOORDMANS’ zaal

Mode op de Veluwe met een knipoog naar het verleden’ in samenwerking met de Modevakopleiding HJS Arnhem.  Mode geïnspireerd op o.a. Veluwse streekdrachten. Interessant zijn de persoonlijke verhalen van de studenten van de Modevakopleiding HJS Arnhem, die geleid hebben tot de 24 ontwerpen die in het museum te zien zijn. Een informatieboekje met de verhalen en ontwerpers is verkrijgbaar in het museum

'Parels’ van Rein Lotterman, grootste Streekdrachten verzamelaar van Nederland

 

Nooit eerder zullen zoveel zeldzame ‘parels’ uit zijn collectie in één expositie te zien zijn.

Schitterende 18de eeuwse jakken, mooie Veluwse kostuums en niet te vergeten streeksieraden uit geheel Nederland waaronder oorijzers, halssloten, broches, mutsenbellen enz.

 
 

 

M.J. Nefkens terug in onze Schatzaal in museum Lunteren

Een nog nooit eerder vertoonde collectie schilderijen van de Veluwe impressionist Martinus Nefkens.  Anneke en Rudolph Schat ondernamen naar aanleiding van de expositie ‘Schatten van Lunteranen’ (2018 Museum Lunteren) een zoektocht naar de schilder M.J.Nefkens. Het resulteerde in een prachtig ingerichte  Schatkamer in Museum Lunteren.Vanaf 1898 woonde Nefkens in de zomer in Lunteren, waar hij vele landschappen, zandverstuivingen, schapen en paarden heeft geschilderd in de sfeer van de Haagse school. M.J. Nefkens (1866-1941) was leerling van Hendrik Willem Mesdag.
            

In de Sfeerkamer van Museum Lunteren

onder het thema  ‘De Veluwenaar onder de deken vandaan’ is een bijzondere deel tentoonstelling. Jacks, tassen, sjaals, hoofdbanden en wanten gemaakt van wollen dekens waaronder men vroeger sliep. Ook deze ontwerpen zijn in samenwerking met de Modevakopleiding HJS Arnhem gemaakt.      

 

 

 

 

 

 GALERIE ‘GOUDSBERG'

Expositie KUNSTLIJN LUNTEREN. KunstLijn Lunteren is in 2004 opgericht en bestaat inmiddels uit 15 lokale kunstenaars. Zij organiseren geregeld evenementen, open atelierroutes en exposeren individueel of gezamenlijk. Het collectief gaat voor kwaliteit en diversiteit en dat is te zien in Galerie Goudsberg! 

Tot eind 2020 toont KunstLijn haar werken in brons, steen, hout, keramiek, acryl, olieverf, mixed media. Ook film en fotografie ontbreken niet in deze gevarieerde tentoonstelling. Kom, kijk, geniet en wellicht vindt u het kunstwerk waar u naar op zoek was, want de werken zijn te koop. Info www.kunstlijnlunteren.nl

 

In de 'Pier Hoekstra’ zaal

de  deelexpositie ‘Dus Djadi Satu’ (2=1). Staat in het teken van 2 Molukse kampen ‘Bruinhorst en de Biezen’ die i 1963 in Lunteren tot een Molukse wijk samensmolt!

TOP
Reserveer hier uw bezoek aan Museum LunterenKLIK HIER OM TE RESERVEREN
+ +