Geheel vernieuwd Museum Lunteren verrijkt met Galerie Goudsberg

Nieuw in 2021

Spectaculaire exposities in vernieuwd Museum Lunteren van Kunst en Cultuurhistorie

 

 

‘Noordmans’zaal

Expositie  'COOL.....INUIT ART’  - Meet the arctic in Museum Lunteren

Met deze expositie heeft Museum Lunteren een Europese primeur in huis!

Een bezoekje aan de Noordpool is heden ten dage nog steeds niet voor iedereen weggelegd. Daarom brengt Museum Lunteren de Arctic, figuurlijk natuurlijk, naar het middelpunt van Nederland en wellicht ook op een onverwachte en ongebruikelijke wijze. Deze collectie bestaat uit dertig grafische werken, in een zeer beperkte oplage, die Cape Dorset jaarlijks uitgeeft.
De grafische werken, kleurrijk en vol humor, staan in schril contrast met de stenen sculpturen en de ijzige foto’s. Meet the Arctic geeft een inkijk in een rijk bestaan en een natuurlijk zijn.

 

“COOL … INUIT ART” kwam tot stand met medewerking van: Canuit. Inuit Art, Eindhoven, Robert Kautuk, Clyde River, Cape Dorset Fine Arts, Toronto, Embassy of Canada, Den Haag

 Galerie ‘Goudsberg'

Duo-tentoonstelling ‘Verfsporen’ 2021 

In de duotentoonstelling ‘Verfsporen’ laten de Utrechtse kunstenaar Eveline Braak en de Rotterdamse kunstenaar Katrijn Verstegen schilderijen en keramisch werk zien. Hun werken kennen vele raakvlakken. Beiden maken abstracte schilderijen en zijn geboeid door de handeling, beweging, verftoets, dynamiek en toeval binnen het gefocuste experiment. In deze tentoonstelling ontmoet hun werk elkaar. 

Eveline Braak (1976) maakt abstracte schilderijen. In haar werk focust zij op puur schilderen waarbij ze primaire vormen uitbuit in verf en compositie, gebruikmakend van gelaagdheid, dekking, transparantie en verftoets. In maart 2020 is zij gestart met een serie kleine figuratieve werken op papier, de ‘Corona paintings’. Deze zijn te zien in een wandvullende installatie. Ook worden haar abstracte schilderijen geëxposeerd.

Katrijn Verstegen (1977) maakt schilderijen, objecten en installaties. Zij begon haar werk vanuit de figuratie en florale elementen. Tegenwoordig is haar werk geheel
abstract en tot de essentie teruggebracht. Met een fijn kleurgebruik en virtuoze kwaststreken maakt ze bewegingen op het doek en zoekt zo naar de essentie van het schilderen.
Eind 2018 begon ze een werkperiode bij het Europees Keramisch Werk Centrum, Sundaymorning@ekwc. Daar vervolgde zij haar onderzoek voor het eerst in klei. Ze experimenteerde met een extruder en onderzocht de mogelijkheden van glazuur, luster, engobe en het inkleuren van porselein. Haar werk is niet te verzinnen, het is een gebeurtenis en het beeld zelf is de afloop.

 

Schatzaal  

 ‘Winterpracht'

met als eye catchers kunstwerken van de bekende schilder  van winterlandschappen Louis Apol  

Nadat Rudolph Schat zijn ontdekkingstocht naar het leven en het werk van de kunstschilder Martinus Nefkens, impressionist op de Veluwe en in het kunstmilieu liefkozend omschreven als een 'kleine meester’  middels een unieke collectie tot eind 2020 in het museum Lunteren heeft geëxposeerd, trakteert Rudolph de bezoekers van Museum Lunteren wederom op een bijzondere verzameling schilderijen met winterlandschappen van Martinus J.Nefkens, maar ook van zijn tijdgenoten Louis van Soest, Willem Witjens, Andries Verleur, Paul Bodifee, Ben Viegers en Antoon Markus met als eye catchers kunstwerken van de bekende schilder  van winterlandschappen Louis Apol.

 

 

TOP
Reserveer hier uw bezoek aan Museum LunterenKLIK HIER OM TE RESERVEREN
+ +