Geheel vernieuwd Museum Lunteren - uitgebreid met Noordmansvleugel

4 exposities in geheel vernieuwd Museum Lunteren

 

 

 

Mode op de Veluwe met een knipoog naar het verleden’ in samenwerking met de Modevakopleiding HJS Arnhem.  Mode geïnspireerd op o.a. Veluwse streekdrachten. Interessant zijn de persoonlijke verhalen van de studenten van de Modevakopleiding HJS Arnhem, die geleid hebben tot de 24 ontwerpen die in het museum te zien zijn. Een informatieboekje met de verhalen en ontwerpers is verkrijgbaar in het museum

   

'Parels’ van Rein Lotterman, grootste Streekdrachten verzamelaar van Nederland

 

Nooit eerder zullen zoveel zeldzame ‘parels’ uit zijn collectie in één expositie te zien zijn.

Schitterende 18de eeuwse jakken, mooie Veluwse kostuums en niet te vergeten streeksieraden uit geheel Nederland waaronder oorijzers, halssloten, broches, mutsenbellen enz.

 
 

 

Een nog nooit eerder vertoonde collectie schilderijen van de Veluwe impressionist Martinus Nefkens.  Anneke en Rudolph Schat ondernamen naar aanleiding van de expositie ‘Schatten van Lunteranen’ (2018 Museum Lunteren) een zoektocht naar de schilder M.J.Nefkens. Het rsulteerde in een Nefkens zaal in Museum Lunteren. Vanaf 1898 woonde Nefkens in de zomer in Lunteren, waar hij vele landschappen, zandverstuivingen, schapen en paarden heeft geschilderd in de sfeer van de Haagse school. Op vele schilderijen staat de N.H. Oude Kerk van Lunteren in perspectief.
            

 

Onder het thema  ‘De Veluwenaar onder de deken vandaan’ is een bijzondere tntoonstelling ondergebracht in de sfeerkamer van Museum Lunteren. Jacks, tassen, sjaals, hoofdbanden en wanten gemaakt van wollen dekens waaronder men vroeger sliep. Ook deze ontwerpen zijn in samenwerking met de Modevakopleiding HJS Arnhem gemaakt.      

 

TOP