GALERIE GOUDSBERG in MUSEUM LUNTEREN

Lunteren was ooit hèt kunstenaarsdorp van de Veluwe.  Zo was er in 1975 de galerie in het voormalige stationsgebouw Galerie Langs de Kippenlijn. Op 1 juli 2020 opende het geheel vernieuwde Museum Lunteren haar inpandige Galerie Goudsberg.

Na de gevarieerde expositie in 2020 door Kunstlijn Lunteren, weet Museum Lunteren u in 2021 weer te boeien met een verrassende combinatie van abstracte schilderijen van Eveline Braak, die een prachtig geheel vormen met de verrassende werken van de keramisten Karen Lok en Rietje van Tuijl. Vanwege de lockdown nodigen wij u uit om online met ons mee te kijken. Geniet en wellicht vindt u het kunstwerk waar u naar op zoek was, want de werken zijn te koop.

Eveline Braak

Eveline, woonachtig in Utrecht, maakt abstracte schilderijen. In haar werk focust zij op puur schilderen waarbij ze primaire vormen uitbuit in verf en compositie, gebruikmakend van gelaagdheid, dekking, transparantie en verftoets. In maart 2020 is zij gestart met een serie kleine figuratieve werken op papier, de ‘Corona paintings’. Deze zijn te zien in een wandvullende installatie. Ook worden haar abstracte schilderijen geëxposeerd.

Karen Lok

Het werk van Karen uit Ede bestaat voor een groot deel uit organische vormen die een primitieve uitstraling hebben. Door het gebruik van verschillende soorten klei en verschillende technieken: draaien, handvormen en een combinatie van beide, ontstaan er verrassende wendingen.

Rietje van Tuijl – van der Voort

Woont in Lunteren. Rietje’s handen zitten sinds 2006 in de klei. In haar hoofd zit een idee wat haar handen maken. Beginnend met figuratief boetseren van mens en dier, waarbij emotie en beweging met oog voor detail door Rietje worden vastelegd, maakte zij nog vele processen mee. Een heel ander proces is boetseren in was wat in brons wordt gegoten. Rakustoken heeft ook haar hart gestolen.

Reserveer hier uw bezoek aan Museum LunterenKLIK HIER OM TE RESERVEREN
+ +