GALERIE GOUDSBERG in MUSEUM LUNTEREN

Lunteren was ooit hèt kunstenaarsdorp van de Veluwe.  Zo was er in 1975 de galerie in het voormalige stationsgebouw Galerie Langs de Kippenlijn. Op 1 juli 2020 opende het geheel vernieuwde Museum Lunteren haar inpandige Galerie Goudsberg. 

Nieuw! 

Duo-expositie 'De Kunst van het Kijken'

Erik Zwaga en Nicky Dijkstra

1 mei - 4 september 2021

Nicky Dijkstra (1956) Bronzen beelden

De rode draad door mijn leven is dat ik in mijn contact met zowel mensen als dieren, steeds weer geboeid raak door datgene wat de ander zo uniek maakt. Die interesse is o.a. terug te vinden in de combinatie van mijn werk als klinisch psycholoog en als beeldend kunstenaar. Ik probeer altijd, zowel in mijn therapieën als in mijn beelden, om de unieke “eigenheid” van een wezen zo volledig mogelijk tot zijn recht te laten komen, door mij te verdiepen in diens karakter, ontwikkeling en mogelijkheden. Mijn waarneming van mensen en dieren, en soms ook de omstandigheden waarin ze verkeren, zijn terug te vinden in mijn driedimensionale werk.
Ik vertel verhalen via mijn beelden en wil de toeschouwer uitnodigen om hier ook een eigen invulling aan te geven.                              Ik ben nog lang niet uitverteld……

 

Erik Zwaga (1960) Schilderijen

Stillevens waarin de sfeer belangrijker is dan de werkelijke, precieze weergave. De sfeer wordt bepaald door licht en het gedempte kleurgebruik. Ik gebruik vaak de grijs- en bruintinten om mijn sfeer te bepalen; hier en daar worden wat kleuraccenten toegevoegd om de levendigheid te verhogen. Er moet veel licht in de geschilderde voorwerpen komen, telkens breng ik weer het licht terug als het ergens verdwijnt. Ik bezie de voorwerpen die ik schilder, als waren het levende dingen met een ziel, vaak voorwerpen die de schoonheid van vergankelijkheid in zich dragen.

Erik Zwaga -Camingaz

 

 

 

 

 
 
 
 
 
TOP
Reserveer hier uw bezoek aan Museum LunterenKLIK HIER OM TE RESERVEREN
+ +